Fermacell

Fermacell onderverdelen in 4 productenFermacell logo

 • Fermacell Gipsvezelplaat.
 • Fermacell Powerpanel H2O.
 • Fermacell Powerpanel HD.
 • Fermacell Firepanel A1.

Gipsvezelplaat

FERMACELL bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. FERMACELL Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA).

FERMACELL is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. De samenstelling van het materiaal van FERMACELL wordt door het proefrapport van het “Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 – Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond. Door een producttest heeft het “Österreichische Institut für Baubiologie, Wien” de FERMACELL Gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het “Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH” werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product FERMACELL een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van FERMACELL Afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.

FERMACELL Powerpanel H2O – De waterbestendige plaat

Badkamers, toiletten, sauna’s, openbare en commerciële gebouwen, restaurants of industriële ruimtes met een hoge chemische belasting, buitentoepassingen: met Powerpanel H2O bent u aan de veilige kant bij toepassingen die vaak en veel aan water blootgesteld worden.

De plaat voor de natte ruimtes

FERMACELL Powerpanel H2O is een cementgebonden bouwplaat uit lichtbeton met een sandwichstructuur met langs beide zijden een wapening uit alkalibestendig glasvezel. De plaat biedt een groot aantal voordelen bij wanden- en vloerconstructies met een hoge waterbelasting.

Toepassingen binnenshuis voor wanden en plafonds, bijvoorbeeld:

 • natte ruimtes in woningen (badkamers, douches)
 • openbare gebouwen (zwembaden, toiletten, sauna’s)
 • industriële toepassingen (melkerijen, brouwerijen, grootkeukens)

Toepassingen buitenshuis:

 • Zolderingen
 • Gordijngevels

FERMACELL Powerpanel HD – de gevelplaat

De Powerpanel HD verenigt alle belangrijke eigenschappen van de buitenbekleding in één bouwelement: weerbestendig, stabiliserend, brandwerend, geluiddempend, milieuvriendelijk en ongevaarlijk voor de gezondheid.

Toepassing als gevelbekleding en als hoogwaardige brandwerende bekleding

Voor de buitenwanden bij de houtskeletbouw moest tot nu toe een mengeling van verscheidene materialen gebruikt worden – met alle risico’s en voorzorgsmaatregelen die gepaard gaan met een materiaalverandering in de buitenhuid van een gebouw. Of er moesten compromissen gesloten worden over de eigenschappen van de gebruikte bouwmaterialen.
Met FERMACELL Powerpanel HD beschikt u over een toegelaten bouwproduct dat de volgende functies voor de buitenwandconstructie bij houtskeletbouw in zich verenigt:

 • Statische functie als meedragende beplanking die de stevigheid verhoogt.
 • een duurzame en effectieve weerbestendigheid met een direct aangebrachte pleisterlaag.

Powerpanel HD

Is een cementgebonden met glasvezel versterkte sandwichplaat met lichte toeslagstoffen in de vorm van geëxpandeerde kleikorrels (in de middenlaag) en schuimkorrels uit gerecycleerd glas (in de twee buitenlagen). De platen worden in de standaardformaten 1000 / 2600 / 3010 x 1250 x 15 mm vervaardigd.

FERMACELL Firepanel A1

FERMACELL Firepanel A1 is een homogene vezelversterkte gipsgebonden droogbouwplaat met papiervezels en bijkomende niet brandbare vezels, fabrieksmatig gehydrofobeerd.

Toepassingsbereik:

Binnentoepassingen (wanden, plafonds) in gebouwen voor de brandwerendheid.