Cemplaat

Cempanel

Cementgebonden houtspaanplaten voor een combinatie van brand-, geluid- en vochtwering in binnen- en buitentoepassingen zoals gevels, wanden,Cemplaat logo plafonds en vloeren.
Ook leverbaar als ondervloerplaat.

Algemene Toepassingsgebieden:

  • Dakranden, gootbekleding en dakkapellen.
  • Gevelbekleding.
  • Plafondbekleding.
  • Geïsoleerde kantplaat.
  • Kozijnvulling.
  • Dakbeschot op hellende en platte daken.
  • Vloerplaten.
  • Beschietingsplaat in HSB-elementen.
  • Stelkozijnen.
  • Ondergrond bij gevelisolatiepleistersystemen.

Cempanel Plus

Cempanel Plus is aan de voorzijde voorzien van een acrylaatgrondverf op basis van zuiver acrylaat en dient op de bouw in de definitieve kleur te worden afgelakt. De coating dient alkali- en weerbestendig te zijn en goed te hechten op de ondergrond. De achterzijde is reeds geïmpregneerd en dus gereed voor montage. Kwaliteit wordt gewaarborgd door een geheel geautomatiseerde lakstraat.

Kleur voorzijde: RAL 7035 (lichtgrijs).
Afmeting: 2.600 x 1.250 mm, 3.100 x 1.250 mm. // dikte 12 mm

Cempanel Color

Opdrachtgevers en ontwerpers hechten bij de vormgeving van gevels tegenwoordig veel waarde aan milieuverantwoorde en duurzame bouwmaterialen. Dan is de keuze voor Cempanel erg makkelijk gemaakt. Cempanel Color gevelpanelen zijn bestand tegen allerlei weersinvloeden.

De basis voor de plaat is Cempanel Plus welke wordt afgewerkt met een hoogwaardig zuiver acrylaat verfsysteem. Dit systeem wordt onder hoge temperatuur aangebracht en gedroogd. De opbouw van de verflaag aan de voorzijde en de impregnering aan de achterzijde is bouwfysisch in balans. Kwaliteit wordt gewaarborgd door een geheel geautomatiseerde lakstraat.

Cemtile

De vochtbestendige plaat voor toepassing in vochtige ruimtes.

Voordelen van Cemtile:
een zeer sterke, lichtgewicht plaat, eenvoudig te verwerken en monteren door de afgeschuinde kanten (ook op metalstud en houten constructies)  uitstekend te pleisteren, betegelen, schilderen en behangenen waterbestendig en vormvast (rot niet en is gipsvrij)
brandwerend, klasse A2 (volgens norm NEN-EN 13501/1) goede akoestische eigenschappen
milieuvriendelijk, geen emissie van schadelijke gassen

Sasmox

Houtvezelversterkte gipsplaten voor het samenstellen van wanden, plafonds en vloeren in nieuwbouw en renovatie.
Met name voor die situaties waarbij sterkte-, slagvastheid, brandwerendheid en geluidsisolatie van belang zijn.

SASMOX-platen zijn eenvoudig te verwerken en af te werken met verschillende afwerkingen namelijk: (muur)verven, behang, tegels, fineer of andere bekledingsmaterialen.
Ook leverbaar in de SasmoxPlus uitvoering. Een toegevoegde wax zorgt ervoor dat de plaat beschermd is tegen vocht.

Product

De Sasmox gipshoutvezelplaat heeft een volumieke massa van ca. 1200 kg/m3. Samenstelling: ca. 83% uit gips, ca. 15% uit houtspanen en 2% water (is het vocht dat aanwezig is na verwerking bij normale temperatuur). De plaat bevat geen milieu-onvriendelijke stoffen, gassen, lijmen en schadelijke vezels.

Met Sasmox-platen kunnen brandwerende voorzetwanden en scheidingswanden op stalen en houten onderkonstrukties worden samengesteld. Brandvoortplanting: niet gemakkelijk ontvlambaar, klasse A2/s1/d0 volgens EN 13501-1:2002.
Sasmox basisplaat SXR:
Afmetingen: 2.600 x 1.200 mm, 3.000 x 1.200 mm
Diktes: 10, 12 en 15 mm.